Skip to content
Politică

Ministrul Dan Stoenescu, discuții cu membrii comunităților românești din Germania

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a avut vineri, în Germania, întrevederi cu Herta Daniel – preşedintele Federaţiei Saşilor Transilvăneni şi cu Peter-Dietmar Leber – preşedintele Asociaţiei Şvabilor Bănăţeni din Germania, ocazie cu care oficialul român a reiterat faptul că minoritatea germană din România şi comunităţile româneşti din Germania sunt un liant valoros între cele două state, informează MAE.

Potrivit unui comunicat, la întâlniri a participat şi consilierul de stat pentru relaţia cu românii de peste graniţe din cadrul Administraţiei Prezidenţiale – Sandra Pralong.

„În cadrul întâlnirilor organizate la Munchen, ministrul delegat Dan Stoenescu le-a mulţumit celor doi interlocutori pentru sprijinul acordat românilor şi etnicilor germani originari din România şi stabiliţi în Germania. Oficialul român i-a reasigurat de întreaga susţinere şi deschidere a autorităţilor statului român, în contextul relaţiilor bilaterale intense şi dinamice dintre România şi Germania, fiind subliniată importanţa cooperării economice între cele două ţări”, precizează MAE.

Stoenescu a reconfirmat, potrivit comunicatului citat, sprijinul pe care statul român îl acordă etnicilor germani în păstrarea şi afirmarea identităţii, precum şi în asumarea unui rol cât mai activ în cadrul societăţii.

Ministrul Stoenescu a exprimat interesul părţii române pentru lucrările şi concluziile celei de a XIX-a sesiuni a Comisiei guvernamentale pentru minoritatea germană din România, care va avea loc în aprilie 2016 în Germania.

După cum menţionează MAE, vizita în Germania va continua cu participarea oficialului român la seminarul susţinut la Munchen de grupul REPATRIOT. Cu acest prilej, vor avea loc întrevederi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Munchen şi Bonn, precum şi sesiuni de informare privind noile modalităţi de vot, susţinute de reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente, informează Agerpres.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *