Skip to content
Politică

Ministrul Dan Stoenescu sare în ajutorul românului condamnat la moarte în Malaysia

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit sâmbătă, la Kuala Lumpur, cu oficialităţi malaysiene, cărora le-a transmis, în calitate de emisar special al preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Dacian Cioloş, scrisorile oficiale din partea celor doi înalţi demnitari români în care se face apel la clemenţă în cazul pedepsei cetăţeanului român Ionuţ Gologan, pentru a-i putea salva viaţa, potrivit agerpres.ro.

Stoenescu, care efectuează o vizită de lucru în statul asiatic pentru a discuta cu autorităţile rezolvarea cazurilor celor patru cetăţeni români arestaţi pentru trafic de droguri, s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Malaysiei, Dato’ Sri Anifah Aman, şi cu Hajah Nancy Binti Haji Shukri, ministru la cabinetul premierului pentru justiţie.

" "

În calitate de emisar special al Preşedintelui Klaus Iohannis şi Premierului Dacian Cioloş, ministrul delegat a transmis scrisorile oficiale din partea celor doi înalţi demnitari români, în care se face apel la clemenţă din partea autorităţilor malaysiene în cazul pedepsei cetăţeanului român Ionuţ Gologan, pentru a-i putea salva viaţa„, se arată într-un comunicat al Direcţiei Purtător de Cuvânt şi Comunicare a MA.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii, ministrul delegat şi-a exprimat speranţa, de asemenea, că deciziile justiţiei în cazurile celorlalţi trei cetăţeni români vor evita pedeapsa capitală şi a subliniat importanţa încheierii unor acorduri de colaborare în domeniul justiţiei între România şi Malaysia.

Demnitarul a evidenţiat totodată însemnătatea dialogului bilateral între cele două ţări la nivel politic, cultural şi educaţional.

În cadrul deplasării în Malaysia, oficialul român a vizitat vineri închisoarea Sungai Buloh, unde a discutat cu unul dintre cetăţenii români deţinuţi despre condiţiile de detenţie şi despre modul în care avansează cazul său.

Totodată, ministrul delegat s-a întâlnit vineri, la Kuala Lumpur, cu membri ai comunităţii româneşti din Malaysia.

" "
" "

1 comentariu la “Ministrul Dan Stoenescu sare în ajutorul românului condamnat la moarte în Malaysia

  1. Este normal sa intervina pentru un Roman (sa cheltuiasca banii cetatenilor).
    Sper sa il salveze, dar sper ca nu vor aduce in Romania un alt traficant de droguri, scolit la facultatile de profil. Noi Romanii cu studii facute la facultatile legale din Romania, putem fi someri ca politicienii nu au initiative….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *