Skip to content
Politică

Ministrul Dan Stoenescu vrea să învețe grecii limba română. Ce proiecte a demarat

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a discutat miercuri cu ambasadorul Republicii Elene, Grigorios Vassiloconstandakis, despre implementarea proiectului Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească în Grecia, precum şi despre înfiinţarea unui lectorat de limba română la Universitatea Naţională Kapodistria din Atena.

„Ministrul delegat a apreciat sprijinul pe care autorităţile elene îl acordă comunităţii româneşti din Grecia şi a evocat contribuţia semnificativă pe care comunitatea elenă o aduce societăţii româneşti. A accentuat, totodată, faptul că Republica Elenă reprezintă unul dintre cei mai apropiaţi parteneri în cadrul Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

" "

Oficialul român a vorbit despre legăturile istorice şi spirituale dintre cele două state şi a subliniat interesul României pentru iniţierea unei serii de proiecte educaţionale şi culturale comune.

Stoenescu a mulţumit părţii elene pentru invitaţia adresată României de a participa ca invitat de onoare la Festivalul Olimpului şi a precizat că statul român doreşte să contribuie la o mai bună cunoaştere a culturii române în Grecia.

„Interlocutorii au convenit că există interese comune care pot fi promovate în cadrul unui plan de activităţi bine structurat, astfel încât să determine atât dezvoltarea relaţiilor dintre comunităţile celor două ţări şi statele gazdă, cât şi apropierea dintre comunităţi şi societăţile statelor de reşedinţă”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *