Skip to content
Externe

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi Garry Kasparov, fost campion mondial la şah şi preşedintele Human Rights Foundation au vorbit despre situaţia din Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu l-a primit joi, la Bucureşti, pe Garry Kasparov, preşedintele Human Rights Foundation, fost campion mondial la şah şi activist în domeniul drepturilor omului, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează în România.

Potrivit unui comunicat MAE, cei doi au vorbit despre situaţia din regiune, în contextul agresiunii militare şi invaziei ilegale, neprovocate şi nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei şi al necesităţii contracarării efectelor profund negative ale acesteia în plan securitar, economic şi umanitar.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul ferm pentru promovarea drepturilor omului şi a valorilor democratice, inclusiv ca bază pentru asigurarea păcii şi securităţii internaţionale. A reiterat condamnarea, în temenii cei mai fermi, a războiului de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei şi a făcut o prezentare a sprijinului umanitar acordat de România statului vecin şi cetăţenilor ucraineni refugiaţi în România, accentuând solidaritatea extraordinară de care a dat dovadă întreaga societate românească, respectiv a sprijinului pentru economia Ucrainei, greu încercată de efectele războiului.

La rândul său, Garry Kasparov a vorbit despre situaţia internă din Rusia şi posibilele evoluţii ale războiului declanşat de Rusia, evidenţiind necesitatea întăririi sprijinului acordat Ucrainei de către întreaga comunitate internaţională, pentru a rezista în faţa agresiunii ruse.

Marele campion a evidenţiat, totodată, activitatea depusă în scopul coagulării unei mişcări internaţionale anti-război formate din reprezentanţi marcanţi ai emigraţiei ruse şi a apreciat poziţiile României de sprijin pentru Ucraina şi de condamnare a politicilor agresive ale Federaţiei Ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *