Ministrul de Externe: România este și va fi alături de R. Moldova în orice condiții

Luminiţa Odobescu
Sursă foto: Facebook / Luminița Odobescu

Luminița Odobescu dă asigurări că România va fi alături de R. Moldova în orice condiții, continuând să facă tot ce poate pentru o țară suverană, integră teritorial și membră a Uniunii Europene, declarație făcută în cadrul unei reuniuni.

,,În aceste vremuri dificile, cu un război nemilos și crunt la frontierele noastre, și cu consecințe multiple planuri, România este și va fi alături de Republica Moldova în orice condiții, la bine, dar mai ales la greu. Vom continua să facem tot ce putem pentru a vedea o Republică Moldova suverană, integră teritorial, o Republica Moldovă puternică și membră a Uniunii Europene”, a declarat Luminița Odobescu.

Constatările ministrului de Externe

De asemenea, ministrul de Externe a remarcat ,,reușitele deosebite obținute cu dedicație și profesionalism într-o perioadă scurtă de timp de către diplomația Republicii Moldova și, în general, de către autoritățile de la Chișinău”.

Aceasta a ținut să menționeze că țara vecină a înregistrat progresele, chiar și fiind sub presiuni hibride fără precedent.

,,Ați obținut rezultate remarcabile care vor jalona istoria traseului Republicii Moldova către Uniunea Europeană și aceasta în condiții de dificultate extremă cu presiuni hibride fără precedent la adresa Chișinăului și în situația în care Republica Moldova este statul cel mai afectat de războiul purtat de Rusia în Ucraina. Republica Moldova își consolidează astăzi reziliența în sectorul energetic prin măsuri pentru consolidarea și prin construirea independenței energetice, precum și în domeniul apărării pentru întărirea dialogului politic și al asistenței tehnice din partea Uniunii Europene și din partea NATO”, a mai afirmat aceasta.

Luminița Odobescu a mai spus că între Ministerul român de Externe și Ministerul moldovean de Externe există o conlucrare excelentă. ,,Aveți în Ministerul Afacerilor Externe de la București prieteni veritabili la care puteți oricând apela”, a conchis ea.

Ministrul de Externe al României nu a participat fizic la reuniunea din R. Moldova, dar a transmis mesajul prin intermediul unei înregistrări video.

În perioada 16-17 august, la Chișinău are loc reuniunea diplomației moldovene, eveniment la care participă 40 de șefi de misiuni și care a început cu discursul președintei Sandu, care a subliniat importanța întăririi relațiilor R. Moldova cu partenerii internaționali.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL