Skip to content
Politică

Ministrul de Externe: „România va avea un portofoliu important de comisar”

România va avea un portofoliu important în viitoarea Comisie Europeană, a declarat, la TVR, ministrul de Externe Titus Corlăţean, într-un interviu acordat TVR.

Viitorul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, începe luni procedurile de atribuire a portofoliilor.

La mijlocul săptămânii viitoare vom afla care este domeniul pe care-l va gestiona comisarul desemnat din partea României, Corina Creţu, iar acela va fi „un portofoliu cu greutate”, a spus ministrul Afacerilor externe, Titus Corlăţean, într-un interviu acordat în exclusivitate Televiziunii publice.

Niciodată, la nivelul Guvernului, nu am vorbit decât despre un portofoliu relevant, important, cu greutate, pentru România (…) Discuţia, fără să intru în toate dezbaterile directe dintre Bucureşti şi Bruxelles, a fost întotdeauna pe un portofoliu cu greutate, relevant. În niciun caz această chestiune – care nu nesemnificativă, ajutor umanitar, prezenţe în diferite zone, un buget destul de important – dar nu avem niciun fel de discuţie pe această temă. Această chestiune a apărut din România, pe aceeaşi veşnică poveste a unei bătălii politice prost înţelese şi transferate la Bruxelles, în cazul respectiv, prin canalul Partidului Popular European, care risca să ne genereze nouă, României, o problemă de pierdere a unui portofoliu important. Eu am încredinţarea că săptămâna viitoare, probabil în ziua de miercuri, când preşedintele Comisiei Europene va face anunţurile privind toate statele membre, România va avea confirmat un portofoliu cu greutate„, a spus Titus Corlăţean, informează realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *