Skip to content
Politică

Ministrul de Finanțe, așteptat la Parlament pentru clarificarea „split TVA”

capital.ro

Ministrul de Finanțe Ionuț Mișa este aşteptat în cursul zilei de luni la Parlament pentru a clarifica subiectul ,,split TVA”. Liberalii spun că măsura este o amenințare la adresa securităţii economice a României.

Mai precis, Ionut Mișa, urmează să participe luni, în plenul Camerei Deputatilor, la „Ora Guvernului”. Dezbaterea publică din plenul Camerei, care va începe la ora 16:00, are tema „Split TVA – amenințare la securitatea economică a României” și este organizată la propunerea grupului parlamentar al PNL, potrivit realitatea.net

Aceasta dezbatere ar fi trebuit sa aiba loc pe 11 octombrie, dar a fost amanata deoarece Misa participa atunci, la Washington, la reuniunea anuala a Grupului Bancii Mondiale si Fondului Monetar International.

Coaliţia de la Putere a decis, recent, că vărsarea taxei pe valoare adăugată într-un cont separat va fi obligatorie doar pentru firmele care intră în insolvenţă, în faliment sau pentru cele care întârzie trei-patru luni să plătească TVA.

Tot azi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va depune la Curtea Constituţională sesizarea privind un presupus conflict juridic între puterea judiciară şi cea executivă, determinat de deschiderea de către DNA a dosarului Belina. Dacă CCR va spune că ancheta în cazul Belina este neconstituţională, atunci cercetarea penală va fi oprită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *