Ministrul de Finanţe: Impozitul pe proprietate este ”cartoful fierbinte” din coaliţie 

Marcel Bolos 3
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Impozitul pe proprietate este ”cartoful fierbinte” din coaliţia de guvernare, a afirmat, luni seară, ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, precizând că se discută pe mai multe paliere.

”Proprietatea este apărată de Partidul Naţional Liberal, fiindcă este în centrul doctrinei liberale acest lucru şi e firesc ca fiecare partid să lupte pentru principalele elemente de doctrină şi să nu se abată de la ele”, a afirmat, luni seară, la Digi 24, Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor a precizat că discuţiile legate de impozitul pe proprietate se poartă pe mai multe paliere.

”Discuţiile sunt pe diverse paliere. Întâi de toate, un prim palier de discuţii este cel referitor la valoarea proprietăţilor imobiliare. Un alt palier de discuţii este cu privire la cota acestui impozit pe proprietate. Apoi, alt palier în discuţie, argumente pro şi contra pentru ca acest impozit pe proprietate să fie eliminat sau în continuare să existe acest impozit pe proprietate”, a precizat ministrul.

Acesta a explicat, însă, că impozitul pe proprietate este cartoful firbinte al discuţiilor din coaliţie şi nu s-a ajuns la un acord.

”Nu aş vrea să mă pronunţ asupra unui subiect care este un cartof fierbinte. Când va exista consens… E până la urmă o chestiune asupra căreia, cu argumente pro şi contra, din partea partidelor de coaliţie, se va ajunge la o decizie (…) Potrivit este să anunţăm atunci când decizia va fi finală din partea coaliţiei. Dar, repet, discuţiile sunt pe cele trei paliere valoarea proprietăţilor imobiliare, atât cumulată cât şi individual, cota de impozit pe proprietate şi dacă acest impozit pe proprietate să fie, cu argument pro şi contra introdus, sau neintrodus. Acestea sunt subiectele care sunt discutate aprins în coaliţie. Să vedem cum se va finaliza tot acest demers”, a mai afirmat ministrul, citat de news.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: