Skip to content
Societate

Ministrul de Interne a dispus un control în legătură cu modul cum au acționat polițiștii cu transportarea Sorinei Pintea la spital

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri, că a dispus un control în legătură cu modul cum au acționat polițiștii cu transportarea Sorinei Pintea la spital, precum și în legătură cu eliberarea actelor medicale.

Pentru a clarifica ceea ce s-a întâmplat aseară, am dispus șefului Poliției Române să facă o verificare pentru modul de acțiune al polițiștilor”, a anunțat Vela, întrebat ce părere are despre declarația ministrului interimar al Sănătății, Victor Costache, care a spus că este regretabil să fie încătușat un om bolnav, referindu-se la Sorina Pintea.

" "
" "

Ministrul de Interne a precizat că a cerut și direcției medicale să facă un control pentru responsabilii de eliberarea actelor medicale, dacă toate au fost coordonate corect și legal.

Marcele Vela a spus că, în funcție de raportul șefului poliției și direcției medicale, se vor lua măsurile necesare, relatează g4media.ro.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, nu este de acord cu modul în care s-a intervenit în cazul Sorinei Pintea, atunci când aceasta a solicitat îngrijiri medicale, el afirmând că nu poţi încătuşa persoane bolnave, care nu prezintă risc. „Am să discut cu ministrul de Interne, vă promit. Nu putem încătuşa persoane bolnave care nu prezintă risc. Poate ar trebui adaptate procedurile”, a arătat ministrul interimar al Sănătăţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *