Skip to content
Siguranța cetățeanului

Ministrul de Interne: Poliţia locală face unele abuzuri, nu respectă toate prevederile ordonanţelor

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi seară, că 2.000 de angajaţi din birouri au fost coborâţi în operativ pentru a ajuta poliţiştii din stradă.

Marcel Vela a explicat că, dacă numărul poliţiştilor care se vor îmbolnăvi va fi extrem de mare, se va apela la studenţii de la Academia de Poliţie, la elevii de la şcolile de Poliţie, apoi la rezervişti şi, în ultimă instanţă, dacă va fi cazul, se va ajunge la angajări din sursă externă. Vela a precizat, însă, că această soluţie poate da naştere unor probleme, deoarece oameni fără experienţă ar fi trimişi în stradă să aplice legea.

Având în vedere că Ministerul Afacerilor Interne are un deficit de personal, pentru a ajuta cadrele existente sau în condiţiile în care – pentru că până la urmă şi poliţiştii sunt oameni şi se pot infecta, mai ales că sunt în prima linie în front în această luptă împotriva coronavirus – în lipsă de personal putem ajunge şi să încadrăm pentru 6 luni persoane din surse externă”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că există probleme în acest moment cu Poliția locală, care mai face unele abuzuri și nu respectă toate prevederile ordonanțelor, informează g4media.ro.

Și acum avem probleme cu Poliţia locală care amendează, care face unele abuzuri, care nu respectă toate prevederile ordonanţelor în litera şi spiritul fiecăreia. Imaginaţi-vă că luăm pe cineva din sursă externă şi îl punem direct în stradă să aplice legea. Va fi destul de dificil ca să nu cumva să se greşească şi să ajungem la alte discuţii cu privire la un comportament sau la altul”, a mai spus Marcel Vela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *