Skip to content
Politică

Ministrul delegat Dan Stoenescu își pune speranțe în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia

Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, care l-a primit luni pe ambasadorul Malaeziei, Tajul Aman bin Mohama, a subliniat preocuparea profundă a statului român pentru situația celor patru cetățeni români acuzați de trafic de droguri în această țară.

„Ministrul delegat Dan Stoenescu a subliniat preocuparea profundă a statului român pentru situația celor patru cetățeni români acuzați de trafic de droguri în Malaezia. Demnitarul român și-a exprimat speranța că demersurile oficiale ale autorităților române în ceea ce privește soluționarea cazului cetățeanului român condamnat la moarte de către autoritățile din Malaezia pentru trafic de droguri vor avea un rezultat pozitiv”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

" "

Cele două părți au discutat și despre intensificarea și diversificarea dialogului cultural și educațional, mai ales în domenii de interes pentru studenții malaezieni care doresc să studieze în România, informează romaniatv.net.

Pe 4 februarie, MAE informa că secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, a avut o întrevedere cu ambasadorul agreat al Malaeziei, Tajul Aman bin Mohamad, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, în cadrul întâlnirii oficialul român exprimând „preocuparea profundă” pentru cazul românului Ionuț Gologan, condamnat la moarte în acest stat.

„Secretarul de stat român a folosit acest prilej pentru a sublinia preocuparea profundă a autorităților române cu privire la cazul cetățeanului român Ionuț Alexandru Gologan, condamnat la moarte de instanțele malaeziene pentru trafic de droguri și a exprimat speranța că demersurile de grațiere, inițiate deja, vor fi încununate de succes”, preciza MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat pe 26 ianuarie că s-a judecat recursul în cazul cetățeanului român condamnat la pedeapsă capitală în Malaezia, pentru trafic de droguri.

Curtea Federală de Justiție a Malaeziei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz. Urma ca avocații cetățeanului român să depună o cerere de grațiere la sultanul statului malaezian în care a fost comisă fapta.

De asemenea, MAE informa că legislația acestui stat privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire. Autoritățile malaeziene au informat oficial că au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.

1 comentariu la “Ministrul delegat Dan Stoenescu își pune speranțe în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia

  1. Comunicatul MAE spune: „Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, l-a primit luni, 7 martie 2016, pe ambasadorul Malaysiei, Tajul Aman bin Mohamad”. Voi va apucati si scrieti despre Malaezia! De ce nu îi faceţi cum vă sugerează unii care se pricep mai bine la subiectul respectiv?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *