Skip to content
Sănătate

Ministrul demis al Sănătății, despre copilul care a murit după vizita la dentist: O tragedie care nu trebuie să se repete

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul demis al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat marţi, referindu-se la cazul copilului decedat în urma anesteziei făcute la o clinică de stomatologie din Piteşti, că astfel de „tragedii” nu trebuie să se mai repete, el menţionând că la nivel naţional va fi implementat un set de măsuri pentru prevenirea unor asemenea „drame”.

Costache a arătat că în clinica de la Piteşti nu exista un punct de lucru ATI, prin care să poată fi monitorizată starea unui pacient care a fost anesteziat, potrivit Agerpres.

A fost o tragedie care nu trebuie să se mai repete. Ministerul Sănătăţii, ca de obicei, a reacţionat imediat şi clinica a fost închisă în aceeaşi zi. Echipele de la DSP au făcut imediat un control şi activitatea a fost suspendată. (…) S-a dat o anestezie generală cu un coctail medicamentos puternic, fără posibilitatea de a monitoriza, fără să existe oxigen, fără să existe monitor, fără să existe o sală de trezire. Şi acest fenomen trebuie încetat„, a spus ministrul Sănătăţii la B1TV.

El a subliniat că procedurile medicale trebuie respectate şi că, în foarte scurt timp, vor fi implementate unele măsuri prin care incidente de felul celui de la Piteşti să nu mai aibă loc în cabinetele stomatologice.

Sunt nişte norme minime de securitate, care nu erau respectate. De asemenea, vom implementa rapid, la nivel naţional, un set de măsuri pentru ca aceste drame să nu se mai repete în cabinetele stomatologice. În primul rând, toţi cei care fac astfel de manevre, care necesită anestezie generală, vor fi obligaţi să aibă acest punct de lucru de anestezie„, a afirmat Victor Costache.

În opinia sa, astfel de practici vor înceta, în contextul în care reprezentanţii medicilor stomatologi şi Societatea Română de Anestezie au reacţionat la ceea ce s-a întâmplat la Piteşti.

Nu cred că cineva va mai risca după ceea ce s-a întâmplat. Cazul a fost intens mediatizat, sancţiunile au fost imediate şi vor fi, în continuare, foarte dure. Nu văd cine ar mai avea inconştienţa să rişte„, a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *