Skip to content
Politică

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, audiat la DNA: ”M-am dus de bunăvoie, nu e vorba de niciun dosar deschis, procurorii au rămas uimiți”

Ministrul Dezvoltării a fost vineri dimineață la Direcția Națională Anticorupție. Potrivit unor surse judiciare, Ștefan nu a fost citat nici ca martor, nici ca suspect în vreun dosar penal.

M-am dus de bunăvoie după acuzațiile de joi seară ale dlui Radu Cristescu, care m-a acuzat că aș fi dat bani direcționați pentru un contract de la Consiliul Județean Satu Mare. E o prostie, dar m-am pus la dispoziție, dacă vreun procuror consideră că trebuie verificat. Nu e vorba de niciun dosar deschis. Procurorii au rămas uimiți, o să vadă despre ce e vorba.”, a declarat Ștefan, pentru g4media.ro.

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, a avut un schimb de replici cu Radu Cristescu, fost secretar de stat în guvernul PSD, joi seara, la România TV. Totul, pe fondul unei discuții legate de o investiție de 12 milioane de lei în Satu – Mare. Ministrul i-a spus, în ședința de Guvern, premierului Ludovic Orban că este vorba despre un spital, dar, de fapt, era o bibliotecă.

Ion Ștefan: Mă pun la dispoziția organelor de anchetă în seara asta, orcând, în orice clipă. Nu am împărțit cu nimeni. Nu știu. Rog organele de anchetă mâine să verifice modul în care au fost alocați acești bani. Nu s-a întâmplat așa ceva. Banii au ajuns acolo unde au fost alocați. În acea ședință de Guvern au fost mai multe hotărâri cu privire la alocarea unor sume din fondul de rezervă. Într-adevăr am spus, așa cum spuneți și dvs., dar hotărârea de Guvern este pentru această bibliotecă.

Radu Cristescu: Locul dumneavoastră este la pușcărie, domnule ministru! (…) De ce nu ați spus bibliotecă direct? De ce ați spus spital?

Ion Ștefan: Domnule fiți mai calm. Eu mă autodenunț cu privire la escrocheria asta care spuneți dvs. că este. Ce prostii spuneți dumneavoastră la spital este cu totul și cu totul altceva. (…) Mergem la DNA, mâine, amândoi. Sunteți dili-dili pentru că nu știți ce vorbiți. Domnule Cristescu, mergem amândoi mâine la DNA. În viața mea nu m-am întâlnit cu cine spuneți dumneavoastră. Ne autodenunțăm amândoi.

Radu Cristescu: S-ar putea să plec singur de acolo.” s-au contrat cei doi, potrivit Evz.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *