Skip to content
Știri locale Vaslui

Ministrul Dezvoltării l-a concediat pe directorului de Inspecţiei de Stat în Construcţii Vaslui, prins beat-criţă la muncă

Featured Video Play Icon Vremea Nouă

 

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a decis să îl concedieze pe Inspecţiei de Stat în Construcţii (ISC) Vaslui, Cornel Alexa, după ce a acesta a fost suprins de un jurnalist în stare avansă de ebrietate în timpul programului de muncă.

" "
" "

”Nu am tolerat și nu voi tolera niciodată un comportament trivial din partea unui funcționar care trebuie să fie în slujba cetățeanului și să aibă o conduită și un limbaj demne de funcția pe care o ocupă! Oricine procedează altfel nu are ce căuta în administrația publică! Nu voi ezita ca, ori de câte ori voi observa sau îmi vor fi aduse la cunoștință asemenea situații, să iau măsurile legale, astfel încât cetățenii să nu fie umiliți sau să le fie lezate drepturile!”, a subliniat Ion Ștefan, conform unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării, potrivit B1.

Reamintim că un jurnalist de la publicația locală „Vremea Nouă” a mers în biroul lui Alexa pentru a-l întreba despre situaţia clădirilor din Vaslui, dat fiind că județul se afla sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic. El a mai vrut să afle detalii despre un recent control efectuat la Vaslui de către reprezentanţii Ministerului Dezvoltării. N-a avut prea mult noroc deoarece directorul ISC Vasluise clătina și abia lega două vorbe.

 

Despre controalele efectuate de Ministerul Dezvoltării, el a afirmat că: „Deci… toate problemele care sunt, sigur şi expeditiv, fără nicio problemă. Nu am avut din punct de vedere instituțional, nicio treabă. Tu acu’ ai venit, că vezi, că… dar noi, din punctul de vedere instituţional, totul a fost pregătit şi corect… Chiar aș vrea să menţionăm: la județul Vaslui nu au fost niciun fel de dubii la lucrările care au fost la… la ANL… mă rog, la lucrările care au fost verificate”.

În final, directorul ISC Vaslui i-a cântat jurnalistului Vremea Nouă: „Să-mi cânti, cobzar bătrân, ceva/ Să-mi cânți ce știi mai bine/ Că vin ţi-oi da, și bani ţi-oi da / Şi haina de pe mine”.

În ciuda controverselor, șeful ISC Vaslui spune că totul a fost o făcătură și că, după 30 de ani de activitate, nu are de ce să-și dea demisia.

„Poate aveam o stare psihică deosebită, am avut o şedinţă ieri cu constructorii. Mă nemulţumește modul cum reabilitează sediul, probabil că eram iritat şi aveam o stare pshică deosebită. Cred că în situatia aceea… şi cel care a filmat a tras niste concluzii neadevărate. Mi-e penibil că după 30 de ani de muncă să închei activitatea în acest fel. Probabil datorită emoţiilor, a stării psihice pe care o aveam. Sunt nemulțumit că aceste lucrări nu se mai termină. Noi am cerut ceva, ni s-a proiectat cu totul altceva. Nu am văzut imaginile. Nu am venit băut. Aşa au arătat imaginile, dar nu cred că sunt conform realităţii. E o făcatură. Sunt foarte afectat. Voi găsi o modalitate de a mă retrage, se pare că împiedic pe cineva şi că scaunul acesta e vizat. Nu îmi dau demisia, nu am de ce. Îmi fac cererea de concediu, cum am dreptul. Mă reculeg şi văd ce fac în continuare. Îmi pare rău de ce a apărut în presă, după 30 de ani să fiu în această situaţie. Nu, nu îmi asum nicio vină. Am fost doar intransigent şi cu colegii, si cu colaboratorii. Trebuie să şi dovedească că eram băut. Pahare sunt încontinuu pe masa. Oamenii au fost serviţi cu suc. Nu îmi reproşez nimic”, a declarat Corneliu Alexa.

Cornel Alexa conducea de ani buni Inspecţia de Stat în Construcţii (ISC) Vaslui, cu susținerea PSD.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *