Ministrul Dezvoltării: Pentru a ajunge cu plăţile la zi, e nevoie de aproximativ trei miliarde lei

ADRIAN VESTEA
Sursa foto: Inquam / George Călin

Ministrul Dezvoltării, Lucrările Publice şi Administraţiei Adrian Veştea, a precizat, joi, potrivit evaluărilor realizate, în momentul de faţă, este necesară o sumă de circa trei miliarde lei pentru a ajunge cu plăţile la zi la proiectele în derulare prin Compania Naţională de Investiţii, Programul Naţional de Dezvoltare Locală 1 şi 2 şi Programul „Anghel Saligny”.

Ministrul Dezvoltării a adăugat, în briefingul de presă susţinut la finalul şedinţei de joi a Guvernului, că Secretariatul General al Guvernului centralizează solicitările de la toate unităţile administrativ-teritoriale privind necesarul de fonduri. Astfel, în şedinţa Executivului de săptămâna viitoare va fi făcută o alocare bugetară, convenită cu Ministerul Finanţelor, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru echilibrarea bugetelor autorităţilor publice locale., a mai anunţat Veşte.

„Dacă ne raportăm la proiectele pe care le avem în derulare, fiecare dintre aceste proiecte are un anumit grad de implementare. Pe măsură ce reuşesc să depăşească procedurile de achiziţie şi să înceapă implementarea acestor proiecte, vor veni cu situaţii de plată pe care noi vom face pe cât posibil să le plătim în cel mai scurt timp. Eu pot prezenta situaţiile pe care le gestionăm la nivelul Ministerului Dezvoltării prin programele care le avem în implementare şi, conform evaluărilor făcute de către noi, avem, astăzi, pentru a ajunge cu plăţile la zi, nevoie de aproximativ 3 miliarde lei pe Compania Naţională de Investiţii, PNDL 1 şi 2 şi, de asemenea, Programul «Anghel Saligny»”, a explicat Adrian Veştea, întrebat de câţi bani ar avea nevoie primăriile pentru acoperirea nevoilor la sfârşit de an.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: