Skip to content
Politică

Ministrul Dezvoltării: PNDL-ul nu mai e la pixul unui politician

Facebook/Cseke Attila

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila (UDMR), a declarat că Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) „nu mai e la pixul unui politician” şi că există mii de contracte de finanţare pe obiective de investiţii.

El a mai spus că se vor face controale și se vor lua măsuri dacă sunt găsite nereguli.

PNDL-ul, la acest moment, nu mai e la pixul unui politician, indiferent că e subsemnatul sau e altcineva în această funcţie, pentru că analiza, evaluările şi încheierea contractelor reprezintă o fază care a fost acum trei ani de zile. Astăzi avem mii de contracte de finanţare pe obiective de investiţii . În această perioadă sau în următoarea perioadă nu există posibilitatea de a depune proiecte şi de a mai încheia contracte. Asta nu înseamnă că acolo unde constatăm, pe de o parte ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii, n.r.), care face aceste controale şi face controale obligatorii la finalizarea contractelor, şi Corpul de control al ministrului, şi săptămâna trecută am trimis în două locuri, dacă sunt sesizări, suspiciuni sau indicii de nereguli sau de nerespectare a calităţii în construcţii vom lua măsuri. Dar, încă o dată, aceste contracte sunt încheiate, ele trebuie duse mai departe”, a declarat ministrul Cseke Attila la Digi24.

Cseke Attila a vorbit şi despre cum va continua finanţarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală: „Va trebui să avem o discuţie, după ce finalizăm Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi vedem discuţiile şi axele de finanţare care vor fi pe fonduri europene pe partea de infrastructură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *