Ministrul Digitalizării: Creșterea colectării TVA cu 0,9-1% prin utilizarea instrumentelor de inteligență artificială

Bogdan Ivan Gruia
Sursa foto: Facebook / Bogdan Ivan Gruia

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a lansat, în 26 septembrie, draftul strategiei României de inteligenţă artificială, în prezent aflându-se în consultare publică, a declarat luni ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan.

„Din punct de vedere al Inteligenţei Artificiale (AI), în 26 septembrie am lansat draftul strategiei României de inteligenţă artificială. Este în consultare publică şi pe site-ul nostru. Am făcut un eveniment public cu foarte mulţi antreprenori şi foarte multe universităţi din toată ţara. Până la jumătatea lunii noiembrie îl avem în continuare în dezbatere publică. Am primit feedback din foarte multe zone, m-aş bucura să primesc în continuare, pentru că până la finalul lunii noiembrie urmează să pregătesc draft-ul de HG şi să-l trecem prin Guvern”, a menţionat Bogdan Ivan, la conferinţa organizată de Consiliul Concurenţei.

Potrivit acestuia, România ar urma să fie una dintre ţările din Uniunea Europeană care este pregătită din punct de vedere legislativ, ca reglementare, pentru a se asigura de etica utilizării inteligenţei artificiale, de respectarea drepturilor omului în folosirea inteligenţei artificiale. În acelaşi timp, aduce un cadru pentru beneficii economice concrete pentru mediu privat şi pentru cel din stat.

Referindu-se la sistemul naţional de facturare electronică, e-factura, ministrul Digitalizării a menţionat că, în ultimele trei-patru săptămâni, a lucrat „pe aceste mecanisme” împreună cu colegii săi de la Ministerul de Finanţe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL