Skip to content
Societate

Ministrul Drulă, umilit de sindicaliştii de la metrou. Ministerul Transporturilor a acceptat negocierile

protest metrou Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Un reprezentant al protestatarilor din metrou a anunțat, vineri, că s-a ajuns la un acord cu Ministerul Transporturilor. „În primul rând e regretabil că a trebuit ca salariaţii metroului să facă o formă de protest de un asemenea nivel ca să putem regăsi în cadrul Minisrerului o formă de dialog social normal.

Vom mai merge la Piaţa Unirii vom anunţa salariaţii de ce am obţinut aici şi imediat vom elibera. Nu cred că se va mai lua pentru că trebuiesc verificări şi nu are rost să consumăm energie degeaba.

" "
" "

În sfârşit domnul Drulă a recunoscut că negocierile trebuie făcute cu liderul sindicatului de metrou. Am stabilit ca săptămâna viitoare să ne vedem zi de zi pentru a discuta toate problemele. Prima, deficitul mare de personal, tot scandalul a plecat de la disponibilizarea masiva, deficitul a ajuns numai săptămana asta la 1.200 de oameni, înseamnă deficit de 25%.

Ajunsesem în poziţia în care să ne fie frică să ne mai facem treaba din lipsa fondurilor sau personalului şi să nu ajungem, Doamne fereşte, la puşcărie sau unii să murim Prima greşeală a lui Drula şi a premierului Cîţu e că au facut o lege a bugetului care blocheaza activitatea Metrorex. Sa nu ni se micsoreze salariile pentru ca este un drept castigat si s-au scumpit benzina, painea”, a declarat reprezentantul sindicatului.

Chestionat dacă protestul are legătură cu încasarea banilor de către sindicalişti din chiriile pentru acele spaţii comerciale de la metrou, sindicalistul a răspuns: „Vreau să lămurim un lucru, ca să fie foarte clar. Contractul de asociere dintre firma sindicatului şi Metrorex se află pe rolul instanţei la Bucureşti şi aşteptăm pronunţarea instanţei. Ne vom supune instanţei prin hotărâre definitivă şi irevocabilă”.

Un alt reprezentant al sindicaliştilor la metrou a adăugat că nu va fi începută nicio acţiune administrativă la adresa protestatarilor de la metrou pe perioada în care vor fi negocierile cu Ministerul Transporturilor şi cu alte autorităţi. „Am stabilit un calendar de negociere pentru săptămâna viitoare. Nu vom începe nicio acţiune administrativă împotriva celor care au participat pe toată perioada negocierilor”, a explicat el.

1 comentariu la “Ministrul Drulă, umilit de sindicaliştii de la metrou. Ministerul Transporturilor a acceptat negocierile

  1. Ar face bine ca și majoritatea televiziunilor să-și ceara scuze telespectatorilor pt dezinformari le făcute. În special cei de la b1tv care au spus ca salariații metrorex protestează pt majorarea salariilor. Nu, salariații au protestat ca să nu se facă disponibilizari( asta este adevărul și asta trebuia sa specifice și televiziunile)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *