Skip to content
Politică

Ministrul Economiei ”a căzut într-o capcană” în scandalul Legii 5G. Pîrvulescu: Dacă Năsui continuă pe această linie, va fi al doilea ministru USR care va fi schimbat

Inquam Photos/George Călin

Contactat de PS News, analistul politic Cristian Pîrvulescu susține că acțiunile ministrului Economiei, Claudiu Năsui, care a cerut amânarea dezbaterilor pe Legea 5G fără să se consulte cu premierul, îl pot elimina din Guvernul Cîțu. ”Dacă domnul Năsui continuă pe această linie va fi al doilea ministru USR care va fi schimbat”, spune Pîrvulescu.

„Este evident o bătălie economică și geopolitică în jurul 5G, o bătălie în încercarea Chinei de a prelua controlul asupra transmiterii de informații, dar probabil că are o superioritate strategică din acest punct de vedere și pandemia a accentuat-o. Presiunile pe care le-au făcut lobby-urile asupra diferitelor grupuri de decidenți în România sau la nivelul Uniunii Europene au fost foarte mari.

Probabil nu au fost presiuni directe, ci indirecte, pentru că lobby-ul nu se referă la o presiune directă, ci la tot felul de grupări, de exemplul celei care consideră 5G-ul ca periculos pentru sănătate pe care le-am văzut activându-se masiv pe timpul pandemiei. Cert este că România nu va merge pe această linie și dacă domnul Năsui continuă pe această linie, deși înțeleg că a renunțat, va fi al doilea ministru USR care va fi schimbat. Dacă continuă pe linia aceasta e mult mai clară motivarea politică și cred că lipsa de experiență l-a făcut pe domnul Năsui să cadă într-o capcană”, spune Cristian Pîrvulescu.

Un nou scandal în coaliția de guvernare îi are ca protagoniști pe cei de la USRPLUS. De data aceasta este vorba despre ministrul Economiei, Claudiu Năsui care a cerut inițial Parlamentului amânarea dezbaterilor asupra Legii privind securitatea rețelelor 5G. Ulterior, Năsui a revenit asupra deciziei, spunând că a discutat cu premierul Florin Cîțu, asta în ciuda faptului că Florin Cîțu s-a declarat surprins de gestul ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *