Skip to content
Politică

Ministrul Economiei a identificat ”băieții deștepți din energie”: Florin Spătaru spune că 60.000 de companii sunt în pericol să nu găsească energie și gaz

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Economiei, Florin Spătaru (PSD), a declarat marți, la Antena 3, că va cere în Guvern introducerea unui preț reglementat pentru energie, aceasta fiind în opinia sa unica soluție pentru criza din energie care amenință 60.000 de firme.

Întrebat cine sunt băieții deștepți din energie care fac profituri uriașe în actualul context al creșterii prețurilor, ministrul a răspuns:

„Păi, baieții din energie care duc la creșterea exponențială a prețului sunt atât producătorii cât și acești furnizori. Realitatea este că, din martie anul trecut, din momentul în care guvernul de la acea vreme a decis să liberalizeze acest preț a fost o creștere exponențială și suntem în situația în care industria vine și spune <<Ajutati-ne, nu avem contracte la gaz și avem contracte la energie la prețuri pe care nu putem să le suportam>>’”, a declarat ministrul.

„La Tulcea s-a închis o unitate de producție, avem Slatina cu ALRO care spune că ‘Avem contracte de gaz până la sfârșitul lui septembrie, nu știm ce facem din octombrie’. Soluția pentru industrie, dacă vrem să o păstrăm, este reglementarea. Am venit cu o schemă de compensare pe care noi, PSD, am spus că s-ar putea să nu dea rezultate și nu vom avea altă soluție decât să găsim o formă de reglementare care să ne permită să continuam activitatea industrială”, a adăugat Spătaru.

Potrivit acestuia, peste 60.000 de companii sunt în pericol să nu găsească energie și gaz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *