Skip to content
Politică

Ministrul Economiei anunță că firmele din HoReCa vor primi un ajutor de stat echivalent cu 20% din pierderea cifrei de afaceri

Twitter

Ministrul Ecomomiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri seară la „Dosar de politician” printr-o intervenție telefonică faptul că firmele din domeniul HoReCa vor beneficia de un ajutor de stat echivalent cu 20% din pierderea cifrei de afaceri.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele, potrivit acestuia, țin de codul CAEN după care operează, iar operațiunile de solicitare a ajutorului se vor desfășura online.

Programul ar trebui să fie anunțat duminică, potrivit ministrului.

”Este vorba despre o schemă de ajutor de stat. Lucrăm de ceva timp la minister pentru finalizarea acestei scheme, astăzi am dat un Ok pe o variantă aproape de final. 

Procedura va fi în felul următor: probabil că vom aproba un memorandum în Guvern cu schema de finanțare ca să putem ulterior notifica Comisia Europeană, pentru că orice ajutor de stat trebuie notificat și obținută aprobarea, după care vom avea ordonanța de urgență de aprobare a acestei scheme de ajutor de stat.

Este vorba despre 20% pentru pierderea suferită la cifra de afaceri … Practic ajutăm companiile din HoReCa pentru pierderile suferite în anul 2020”, a spus ministrul.

Acesta a adăugat că procedurile de aplicare a schemei de ajutor vor fi derulate online.

În funcție de codul CAEN autorizat vor fi eligibili pentru a primi acest ajutor de stat din pierderea cifrei de afaceri.

Ceea ce este foarte important, nu mai vrem să plimbăm antreprenorul între agențiile statului, să se ducă să își ia un certificat fiscal dintr-un loc, un cazier judiciar din alt loc, deci totul se va face din fața calculatorului”, a mai spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *