Ministrul Economiei: Criza din Ucraina, o oportunitate pentru industria de apărare

Radu Oprea
Sursa foto: Inquam / George Calin

Ministrul Economiei a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă de la Alba Iulia, că războiul din Ucraina generează oportunități pentru industria de apărare din România. Radu Oprea a punctat că aceste oportunități trebuie fructificate foarte rapid.

„Ceea ce pot să vă spun este că o criză generează şi oportunităţi. Criza din Ucraina, războiul de acolo, pentru industria de apărare din România generează oportunităţi. Şi trebuie să le fructificăm foarte rapid, pentru că această fereastră de oportunitate, din punctul meu de vedere, va dura maxim 2 ani. Acest lucru înseamnă că în planurile de înzestrare ale armatei române, cele două fabrici de armament de la Cugir trebuie să fie o prezenţă activă şi vor fi probabil într-un timp foarte scurt lansate noile programe de înzestrare ale armatei române”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Ştefan-Radu Oprea, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că sunt investitori care pot veni cu transfer de tehnologie în cele două fabrici din Cugir, Alba Iulia, pentru a produce armament în conformitate cu standardele NATO, de care armata din România are nevoie.

„Noi suntem furnizori către armata română şi, din punctul meu de vedere, relaţia trebuie să fie una instituţională, contractuală, ca împreună cu partenerii care pot să vină cu tehnologie, să putem să furnizăm acele echipamente de care armata română are nevoie şi, de ce nu, să le putem şi exporta”, a adăugat Radu Oprea, potrivit sursei citate.

Totodată, social democratul a subliniat că „există foarte mare interes din partea companiilor, atât americane, germane, austriece, (…), de a fi în colaborare cu cele două fabrici din Cugir, iar lucrurile vor evolua într-un timp foarte scurt, pentru că acea fereastră de oportunitate este de maxim 2 ani”.

Ministrul Economiei s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în județul Alba, care a inclus și o deplasare la Fabrica de Arme și Uzina Mecanică Cugir.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: