PSnews

Recent

Ministrul Economiei, despre exporturi: Aş vrea să nu şocheze ceea ce spun

În acest moment doar 15% din firmele care se ocupă de acest domeniu având capital românesc, a declarat, vineri, Costin Borc, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Câteodată ne focalizăm unde nu trebuie. Aş vrea să nu şocheze ceea ce spun. România nu este un slab exportator, România este o ţară care numără puţini exportatori. Dacă vrem să creştem exportul, trebuie să creştem acele întreprinderi care pot să facă export, acele întreprinderi care pot să concureze pe piaţa unică. Noi suntem pe locul 53 la nivel mondial la exporturi şi pe locul 17 la nivelul Uniunii Europene. Exporturile reprezintă 30% din PIB”, a afirmat Borc, potrivit agerpres.ro.

El a menționat că 22.000 de societăţi dintre cele 750.000 înregistrate la Registrul Comerţului sunt societăţi care fac export.

85% dintre companiile exportatoare sunt filiale locale ale unor grupuri străine. Doar 15% din exportatori sunt întreprinderi cu capital românesc. Sunt doar 50 de companii cu capital românesc cu o cifră de afaceri mai mare de 100 milioane euro. Cheia pentru potenţarea exporturilor este creşterea numărului de exportatori”, a mai spus ministrul Economiei.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi