Skip to content
Economie

Ministrul Economiei: La un moment dat o să punem poprire pe conturile Primăriei Capitalei

psnews.ro

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni, că, la un moment dat, ELCEN va pune poprire pe conturile Primăriei Capitalei pentru datoriile restante ale Termoenergetica.

Ministrul spune că Termoenergetica are o datorie de aproape 300 de milioane de lei la ELCEN. „Termoenergetica are o datorie restantă de 100 de milioane de lei pe luna decembrie şi 180 de milioane de lei pe luna ianuarie.

Am zis că la un moment dat o să poprim conturile Primăriei. Am somat Primăria Capitalei, suntem încă în prenotificare, nu am notificat ANAF. Poate până la finalizarea termenului de notificare se plăteşte.

Până acum am luat 70 de milioane de lei din factura scadentă pe decembrie”, a spus, luni seara, Virgil Popescu, la Realitatea Plus. Ministrul a precizat că Termoenergetica plăteşte pe gigacalorie un preţ cu mult redus faţă de preţul pe care îl plăteşte consumatorul. „495 de lei, preţul pe gigacalorie, este de două ori mai mare decât preţul de achiziţie, care este de 196 de lei„, a spus Popescu.

Tarifele de transport şi distribuţie şi pierderile nu au cum să acopere diferenţa„, a adăugat el, potrivit Adevarul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *