Skip to content
Politică

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, o taxează pe Corina Crețu: Un membru de partid adevărat nu-și vede interesul propriu!

opiniagiurgiu.ro

Corina Crețu și-a anunțat joi, la Cluj, în mod oficial candidatura la europarlamentare din partea partidului Pro Romțnia, condus de fostul premier Victor Ponta.

Contactat de către PSNews pentru un punct de vedere, Niculae Bădălău, actualul ministru al Economiei, ne-a oferit niște explicații cu privire la acțiunea comisarului european. Conform acestuia, procedura obișnuită care trebuia aplicată ca membru PSD, era să discute înainte cu forurile de conducere în loc să ia această decizie neașteptată.

" "

”Sincer, mie îmi pare rău că doamna Corina Crețu a făcut acest gest fără a sta de vorbă cu partidul până la urmă, fără a ridica problema în Comitetul Executiv, în Biroul Permanent și cred că e o greșeală că a făcut lucrul ăsta. 

În ciuda faptului că au existat numeroase declarații ostile între comisarul european și membri ai conducerii PSD și ai Guvernului, fostul vicepreședinte executiv al PSD consideră că nu era un motiv pentru care să ignore complet structurile și procedurile partidului din care face parte:

Opiniile, așa cum vă spuneam, se discută în forurile politice și, dacă este cazul, se stabilesc cu o majoritate, dacă se supun la vot. Dar cred că un membru de partid adevărat și cu vechime in partid nu-și vede interesul propriu, înțelegând asta că la orice supărare pleacă sau candidează în altă parte, ci vede, totuși, interesul partidului, interesul de grup, așa-i normal. N-aș vrea să fiu mai răutăcios din punctul ăsta de vedere”, a declarat Niculae Bădălău pentru PSnews.ro.

Credeți că președintele Liviu Dragnea ar fi vrut-o pe doamna Corina Crețu de partea PSD în această cursă?

”N-am cum să știu acest lucru, dar așa cum vă spuneam, in forurile din care eu fac parte, Biroul Permanent, Comitetul Executiv, nu a fost nicio discuție. Nici că va fi doamna Corina Crețu europarlamentare, nici comisar european. Discuția n-a avut loc. Și atunci, dacă n-a avut loc, pe cine s-a supărat? Eu înțeleg că dacă fac parte din partidul ăsta, știți foarte bine că eu am mai scris, am mai vorbit. Dacă am o problemă, le scriu acolo și imi spun părerea. Și dacă acolo nu găsesc rezolvare, pot să iau o decizie de genul ăsta. Tam-nesam, să iau decizia că mi se pare sau că au fost nisște declarații de presă cap în cap, nu cred că este corect de a lua o decizie extremă, așa cum vă spuneam”, a mai susținut acesta.

Ministrul Economiei nu a ținut, însă, să comenteze prea mult cu privire la anunțul lui Victor Ponta de a transfera încă 3 membri PSD la Pro România:

”Transferul” este un termen sportiv. În politică nu prea există termenul ăsta, dar ce e de comentat? Eu nu cred că ar fi adevărat și nu cred că-i normal. Nu uitați că am 28 de ani în partidul acesta și nu m-am ”transferat” nicăieri. Dacă unii vor să se transfere, e complicat să-i judec eu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *