Skip to content
Economie

Ministrul Economiei: Problema care preocupă în continuare mediul de afaceri şi care afectează real economia pe întreg lanţul valoric rămâne criza energetică

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Spătaru, ministrul Economiei, afirmă că investitorii străini trebuie să fie atraşi de statul român şi încurajaţi să construiască afaceri în ţara noastră. Oficialul spune că problema care preocupă în continuare mediul de afaceri şi care afectează real economia pe întreg lanţul valoric rămâne criza energetică.

„Investitorii străini trebuie să fie atraşi de statul român şi încurajaţi să construiască afaceri în ţara noastră, să investească bani în piaţă, să pregătească şi să angajeze forţă de muncă românească.  România poate deveni pol de producţie la nivel european, mai ales că deţinem resurse naturale şi umane suficiente pentru realizarea acestui deziderat”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei, la întâlnirea cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini (FIC), la care a participat alături de premierul Nicolae Ciucă şi miniştrii Finanţelor, Energiei, Mediului, Antreprenoriatului şi Turismului şi Digitalizării.

În cadrul întrevederii s-a discutat oportunitatea sprijinirii mediului de afaceri prin intermediul unor politici care să contureze nu numai disponibilitatea şi deschiderea din partea autorităţilor, ci şi măsuri concrete, consecvenţă în angajamente şi reprezentare profesionistă la nivelul autorităţilor centrale, regionale şi locale. În acest sens,  ministrul economiei a spus că sprijină crearea de parteneriate public-private, dar şi inovarea industrială în România, prin investiţii în clustere inovative.

 „Problema care preocupă în continuare mediul de afaceri şi care afectează real economia pe întreg lanţul valoric rămâne criza energetică”, mai arată el.

În acest context, Guvernul României şi-a manifestat deschiderea pentru propuneri de soluţii venite din partea mediului de afaceri reprezentat atât de oamenii de bussines din România, cât şi de cei din străinătate.

„Mă bucură interesul investitorilor străini pentru colaborarea cu Guvernul. Acest lucru este o dovadă în plus a faptului că politicile publice prevăzute în Programul de Guvernare au atras atenţia mediului de bussines din România, dar şi din străinătate”, a concluzionat Forin Spătaru, ministrul Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *