Skip to content
București Economie Societate

Ministrul Economiei: RADET ar putea intra luni în faliment. Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită.  Zeci de mii de bucureșteni continuă să nu aibă apă caldă

" "

Regia Autonomă de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice (RADET) ar putea intra luni în faliment, iar Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie. Anunțul a fost făcut, miercuri, de noul ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la preluarea mandatului.

Mâine vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vreau ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. Elcen este pregătită să livreze energie termică, însă trebuie ca Primăria să fie pregătită, să găsim soluţia cine să cumpere acel agent termic, Primăria direct… Primăria să se asigure că toate subvenţia către Elcen este plătită„, a spus ministrul.

" "
" "

Bucureștenii din mai multe sectoare nu au căldură și apă caldă de mai multe zile, în condițiile în care conductele RADET, vechi de circa 50 de ani, au început deja să cedeze într-o perioadă în care temperaturi au fost temperaturi extrem de scăzute, scrie b1.ro.

Sectoarele 1,2 și 3 sunt cele mai afectate de aceste avarii.

“În momentul de față suntem în proces de întregire a magistralei 2 din CET-ul Sud, magistrală care a produs anul trecut cele mai mari avarii. Este prima lucrare de moderizare de acest gen după foarte mult timp, primele tronsoane au fost finalizate și pentru a le putea reîntregi este nevoie de sistare totală, se umple acel tronson și se repune în fluxul tehnologic. Tocmai de aceea au apărut aceste întreruperi ale agentului termic. Sunt întreruperi normale, pentru că dacă lucrăm este inerent și un fenomen de acest gen. Sunt afectate zonele din sectorul 3 și zonele adiacente, sunt enumerate pe site, durează maxim 72 de ore începând de luni seară”, a declarat pentru B1.ro David Alexandru Burghiu, administrator special RADET.

Una dintre cele mai grave situații este în cartierul Aviației, considerat unul de lux al Capitalei. Locuitorii de aici ar trebui să mai aștepte cel puțin până pe 15 noiembrie până când vor primi din nou apă caldă și căldură.

În Aviației suntem în grafic cu lucrarea de pe Iancu de Hunedoara, o să se îmbunățească situația din seara asta, în sensul în care se va ajunge aproape de parametri pentru că am făcut niște manevre ale sistemului odată și cu aceste lucrări, iar starea de normalitate va reveni fix în momentul în care terminăm lucrarea din Iancu de Hunedoara. Termenul este de 15 noiembrie, dar sperăm să finalizăm și mai devreme”, a declarat administratorul RADET.

RADET susține că nu poate garanta că în această iarnă nu vor mai fi probleme, dar reprezentanții săi spun că acestea vor fi rezolvate în regim de urgență.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *