Skip to content
Politică

Ministrul Economiei rămâne fără minister, care trece la ”statul paralel”

B1.ro

Organigrama Ministerului Economiei va fi modificată drastic, în așa fel încât cele mai importante structuri vor fi mutate din subordinea ministrului în cea a directorului de cabinet al acestuia.

Astfel ministrul Dănuț Andrușcă nu va mai avea în subordine ministerul, fiind, practic, izolat, urmând ca figura-cheie a ministerului să devină Dorin Ionuț Grosu, șeful său de cabinet, care, potrivit CV-ului oficial, este colonel în rezervă, specializarea servicii secrete.

Grosu este șeful de cabinet al lui Andrușcă din mai 2018, anunță Hotnews.ro.

În trecut, Grosu a avut mai multe funcții de conducere în Ministerul de Interne. În 2013 a fost adjunct Șef Diviziune – Direcția Generală de Informații și Protecție Internă și are o diplomă de licență obținută la Institutul Național de Informații – SRI. Transferul controlului asupra structurilor la șeful de cabinet este posibil prin modificarea organigramei, prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern elaborat și pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.

Modificări asupra organigramei au mai fost efectuate de la începutul lui 2017 până în prezent. Ultima modificare, valabilă din ianuarie 2018, arată că și acum ministrul este izolat, direcțiile fiind subordonate direct șefului de cabinet, însă acum va fi făcută în așa fel încât acesta să aibă control direct asupra serviciilor, birourilor și compartimentelor, fără a mai avea filtrul direcțiilor.

Această intenție a Ministerului Finanțelor contrazice poziția publică a actualiei coaliții de guvernare față de așa-numitul „stat paralel”. Chiar șeful PSD Liviu Dragnea s-a declarat, de multe ori, luptător împotriva statului paralel. În luna august, la Antena 3, Liviu Dragnea i-a dat chiar și o definiție: ”Statul paralel este format din oameni care sunt în conducerea unor instituții, unii în conducerea SRI, la SIE nu mai sunt. În conducerea SPP, în parchete, în instanțe, din alte servicii secrete din țară. Noi am câștigat câteva bătălii cu statul paralel ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *