Skip to content
Economie

Ministrul Economiei: România este un stat cu potenţial agricol enorm, iar industria chimică este strategică pentru acest sector

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Spătaru, ministrul Economiei, spune că România este un stat cu potenţial agricol enorm, iar industria chimică este strategică pentru acest sector, considerând că este nevoie urgentă de investiţii în această ramură economică.

„Industria chimică are nevoie de investiţii strategice dacă ne dorim ca acest sector să fie competitiv şi performant. Mandatul meu, ca ministru al economiei, este să consolidez relaţiile cu partenerii economici şi, astfel, împreună să dezvoltăm un ecosistem ce poate servi ca model pentru fiecare ramură industrială, inclusiv pentru industria chimică”, a declarat ministrul Florin Spătaru.

Ministrul economiei a avut vineri, 11 martie, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în cadrul căreia a fost discutată  oportunitatea realizării unei strategii naţionale, pe termen mediu şi lung, având ca scop dezvoltarea regională echilibrată, extrem de importantă pentru România.

În cadrul întâlnirii au fost discutate şi subiecte precum climatul investiţional dar şi sprijinirea companiilor locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *