Ministrul Economiei: Se caută o soluţie legislativă care să asigure mai bine turistul român

Ştefan Radu Oprea
Sursa foto: Facebook / Ştefan Radu Oprea

Una dintre nemulţumirile reprezentanţilor agenţiilor de turism este că, în zona produselor de asigurare pentru turism, nu este competiţie suficientă şi, de aceea, costurile sunt mari în România, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.

„Una dintre reclamaţiile, cu ghilimele de rigoare, pe care le-au avut cei din Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) este că, în zona produselor de asigurare pentru turism, nu este competiţie suficientă şi, de aceea, costurile sunt mari în România. Vom continua discuţiile împreună cu ANAT. Eu cred că putem găsi o soluţie bună, împreună cu reprezentanţii europeni ai patronatelor din domeniu, împreună cu ANAT, să avem o soluţie legislativă care să asigure mai bine turistul român”, a menţionat Ştefan-Radu Oprea, prezent la un seminar organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

În opinia sa, implicarea mai multor instituţii care reglementează piaţa, care au acest rol, poate fi „un lucru benefic”.

„Ceea ce cred că trebuie să facem în România este ca sistemul de asigurări să funcţioneze mai bine, pentru că este firesc ca, într-o astfel de afacere, să existe asigurare şi reasigurare, astfel încât riscurile să poată fi preluate de mai mulţi. Acesta este unul dintre subiectele pe care le-am discutat. Propunerea mea a fost ca la următoarea discuţie să invităm şi ASF-ul (Autoritatea de Supraveghere Financiară, n.r.) sau firmele de asigurare pentru a vedea cum poate fi crescută concurenţa firmelor de asigurare pentru un astfel de produs”, a mai spus ministrul.

Necesitatea creării fondurilor de garantare pentru bilete de avion, pachete de servicii de călătorie şi servicii de călătorie asociate este una dintre temele abordate, miercuri, de actori din industria turismului, în cadrul unui seminar organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: