Vorbele aruncate de guvernanţi în campania electorală nu mai impresionează pe nimeni. Cea mai recentă declaraţie „goală de conţinut” îi aparţine ministrului Economiei, Constantin Niţă, care spune că un TVA de 19-20% ar fi „suficient” în România. Cu toate astea, Guvernul nu ştie cum să îşi mai acopere găurile din buget, există riscuri de derapaj prin reducerea CAS şi a inventat taxe peste taxe, cum ar fi „taxa pe stâlp”.
Un nivel „suficient” al Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) ar fi 19-20%, dar acesta depinde şi de nivelul de colectare a celorlalte taxe şi impozite, a declarat miercuri ministrul Economiei, Constantin Niţă, la o conferinţă pe teme de fiscalitate organizată de Ziarul FINANCIAR, relatează realitatea.net.
„Cu timpul trebuie luată o măsură de scădere (a TVA – n.r.), depinde şi de nivelul de colectare a celorlalte taxe. Un nivel de 19-20% este suficient„, a spus Niţă, citat de Mediafax.
DOCUMENT „Caracatița” corupției din Ministerul Transporturilor. Un secretar de stat, acuzat că ar fi protejat de controale două companii private
Sondaj CURS: AUR îşi pierde strălucirea, iar PSD domină confortabil în topul preferinţelor
VIDEO. Război în PNL! Rareș Bogdan îi cere demisia lui Ludovic Orban
Coaliția de guvernare se va rupe până în toamnă, susține Daniel Zamfir (PSD): ”E un haos de nedescris”
Dr. Alexandru Rafila, la „Dosar de Politician”: Folosirea măștilor a redus și circulația virusului gripal
TVA a fost majorat de Guvern, în vara anului 2010, de la 19% la 24%.
Ministrul Economiei a adăugat că dacă statul ar reuşi să colecteze 37-39% venituri din PIB probabil nu va mai fi nevoie de alte taxe şi impozite, precum taxa pe stâlp.
„Există nemulţumiri că fiscalitatea este mare, dar comparativ cu alte ţări e mică. Luaţi Germania, de exemplu, luaţi state cu economie foarte dezvoltată...”, a continuat Niţă.
El a adăugat, la conferinţa ZF, că este nevoie de BANI la bugetul de stat, precum şi pentru şcoli, şi „mai nou şi pentru armată”.
Niţă a mai spus că ar fi nevoie şi de o înţelegere între partidele politice pentru elaborarea unui cod fiscal pe termen lung, care să nu mai fie modificat de fiecare dată când se schimbă puterea.