Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, confruntat cu două situații-limită în prima săptămână de mandat: N-am înțeles de ce și-au bătut joc de oameni

psnews.ro

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat la ”Puterea Știrilor” că în primele zile la noul minister, care a comasat 4 ministere ale guvernului PSD, s-a confruntat cu două situații-limită.

După cum știți, în prima zi ne-am trezit cu problema minerilor din Valea Jiului, pe care vechiul guvern a lăsat-o complet nerezolvată timp de un an de zile. Minerii erau blocați în subteran și a fost prima Ordonanță de Guvern dată de Guvernul Orban. Noi am lucrat-o la Ministerul Economiei foarte repede și am aprobat acele sume compensatorii pentru încă doi ani de zile, pentru completarea veniturilor pentru mineri. Totul era pe o schemă de ajutor de stat și era normal, fiind notificată la Comisie și acceptată, era normal să fie dată, n-am înțeles de ce și-au bătut joc de oameni, mai ales că mi-au spus liderii de sindicat din Valea Jiului că aceeași ordonanță pe care noi am dat-o, primise aviz negativ de la fostul guvern PSD, de la Ministerul de Finanțe”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a menționat apoi criza minerilor de sare aflați de mai multe zile în grevă pentru că ”un Consiliu de Administrație în care Ministerul este majoritar cu 51%, iar Fondul Proprietatea cu 49 %, aproape în unanimitate hotarâseră că nu le mai dau vouchere de vacanță”.

Dar atât timp cât le aveau bugetate în bugetul de venituri și cheltuieli, bugetul executat, practic nu era normal și nu era legal să nu le dea oamenilor voucherele. A trebuit să am discuții cu Fondul Proprietatea, cu Consiliul de Administrație și în final am rezolvat problema. Pentru o încăpățânare și pentru niște orgolii, riscam ca Societatea Națională a Sării să piardă contracte de export și să piardă contractele cu CN de Administrare a Drumurilor Naționale”, a adăugat ministrul.

Actualul ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a mai deținut funcție de conducere la Ministerul Economiei, fiind secretar de stat în perioada noiembrie 2013-februarie 2014. Este doctor în științe economice și absolvent al Colegiului Superior de Securitate Națională și Colegiului Național de Apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *