Skip to content
Politică

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Salvăm Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște

Inquam Photos/Justinel Stavaru

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, s-a deplasat vineri în județul Dâmbovița, alături de premierul Ludovic Orban, într-o vizită de lucru. Cu această ocazie, Popescu a declarat că nu va lăsa industria românescă să moară, făcând referire la Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște.

Ministrul a declarat în fața Prefecturii din Dâmboviţa că activele funcţionale ale Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgovişte vor fi preluate de stat în contul datoriilor la ANAF, se va înfiinţa o societate comercială nouă în subordinea Ministerului Economiei, care va prelua inclusiv salariaţii combinatului.

Nu lăsăm industria românească să fie tăiată, nu lăsăm industria românească viabilă, care poate funcţiona, să fie tăiată la fier vechi, că aşa vor unii. Vă demonstrăm că ceea ce spunem şi facem. Şi ştim ce avem de făcut. Ideea cu Ordonanţa 60, ordonanţă care a fost dată şi aprobată în Parlament (…) era pentru sistemul energetic naţional.

În discuţiile cu sindicatele şi cu lichidatorul judiciar mi-a venit această idee: de ce să nu folosim scheletul Ordonanţei 60 şi pentru industrie? Că presupun că nu numai aici la dumneavoastră, la COS Târgovişte, poate fi aplicată, şi sunt convins că oriunde, unde identificăm active funcţionale industriale viabile, le putem readuce în circuitul economic„, a precizat Virgil Popescu.

Discuţiile privind noul plan de reorganizare a COS Târgovişte au fost deja demarate. “”Nu are niciun rost ca să tăiem la fiare vechi şi să recuperăm nişte datorii la bugetul de stat cât se poate recupera din ele, tocmai de aceea Ordonanţa 60, care a fost publicată aseară în Monitorul Oficial (…) va fi aplicată la COS Târgovişte, activul funcţional industrial, ca un tot, va fi preluat în contul datoriilor pe care le are la ANAF. Aştept în cursul săptămânii viitoare, ziua de 2 decembrie, colega mea secretar de stat Nicolescu împreună cu cei de la Politici Industriale se vor întâlni cu lichidatorul judiciar, cu administratorul special, la Târgovişte s-au făcut paşi deja în avans (…), s-au făcut analize şi vă spun că în foarte scurt timp planul de reorganizare va fi modificat în aşa fel încât să poată activul funcţional industrial să poată fi preluat„, a spus ministrul Economiei, potrivit Agerpres.

Ministrul Economiei a mai precizat că după preluarea combinatului, aici se va fabrica oţel beton necesar în construcţii.

Pe pagina de internet a COS Târgovişte este explicată şi situaţia juridică în care se află combinatul. „Prin Hotărârea intermediară 417 din data de 04.12.2019, în dosarul de insolvenţă nr. 1906/120/2013 aflat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa, instanţa a confirmat Planul de reorganizare a activităţii COS Târgovişte S.A. propus de creditorul Alphard Financial Corp şi votat de Adunarea Creditorilor în data de 24.10.2019, societatea trecând la etapa de reorganizare judiciară prevăzută de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei”, se precizează pe pagina de internet a combinatului.

2 comentarii la “Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Salvăm Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *