Skip to content
Sport

Ministrul Eduard Novak: Sper ca Strategia Naţională pentru Sport să fie aprobată în şedinţa de Guvern de mâine

Carol-Eduard NOVÁK Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, marţi, că speră ca Strategia Naţională pentru Sport, elaborată încă de anul trecut, să fie aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului şi apoi să poată fi aplicată.

La festivitatea desfăşurată la sediul Ministerului Sportului cu ocazia primirii delegaţiei de lupte a României după Campionatele Europene de la Zagreb, Novak a menţionat că ţara noastră poate atinge nivelul de 15-20 de medalii olimpice în 2032 prin aplicarea Strategiei Naţionale pentru Sport.

„Mă bucură rezultatele de la lupte, pentru că sunt la sporturi olimpice, sporturi cu care ne dorim să ieşim în faţă în următorii ani. Eu cred că avem şanse la 6-8 medalii olimpice la Paris, gândindu-ne şi la canotaj, înot, lupte, haltere… poate şi atletismul. Ar fi prima ediţie spre revenire, ca să spun aşa. Cam astea sunt realităţile de azi. Eu merg tot timpul cu gândul la cea mai pesimistă formulă. Dar sperăm să fie şi surprize, cine ştie… pentru că gândul meu este că valoarea României este de 15-20 de medalii olimpice. Şi aici ar trebui să ajungem aici în 2032 cu strategia noastră. Iar eu sper ca mâine în şedinţa de Guvern să fie aprobată Strategia Naţională pentru Sport”, a menţionat ministrul.

Strategia Naţională pentru Sport a fost elaborată încă de anul trecut, dar nu a fost adoptată de Guvern deşi termenul estimat iniţial era 1 ianuarie 2023. Prin aplicarea strategiei în următorii 10 ani se doreşte o creştere a sportivilor legitimaţi de la 250.000 la 2 milioane, aceasta având 70 de obiective în sportul în şcoală, sportul de masă şi sportul de performanţă. Sporturile individuale prioritare de interes naţional, conform Strategiei Naţionale pentru Sport 2022-2032, vor fi canotaj, judo, tenis de masă, lupte, nataţie şi pentatlon modern, scrimă, ciclism, box, kaiac-canoe, atletism, gimnastică, iar cele de echipă: fotbal, baschet, handbal, rugby, volei, polo, hochei pe gheaţă şi oină.

Tot marţi, Eduard Novak a afirmat că FCSB ar merita să câştige titlul de campioană la fotbal în acest sezon, iar în următorul ar paria pe reuşita echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

„Eu am pariat pe CFR Cluj pentru că am considerat că este un club organizat cu o echipă bună… însă fiecare are probleme, în sport nu poţi fi tot timpul campion. Anul viitor o să pariez pe Sepsi. În acest sezon cred că FCSB ar merita să câştige”, a menţionat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *