Skip to content
Politică

Ministrul Educație iese la atac și îi taxează dur pe editorii de manuale

După ce în ultimele zile a existat un adevărat război al declarațiilor privind manualele pe care le vor folosi elevii din clasa I și a II, ministrul Educației, Remus Pricopie, a decis să lămurească aceste aspecte.

Prin intermediu unei postări pe o pagină de socializare, Pricopie îi taxează dur pe editorii de manuale, pe care îi acuză că au amânat nejustificat licitația pentru tipărirea noilor manuale.

”Am văzut tot felul de declaraţii, unele panicarde, cum că nu avem manuale la clasele I și a II-a. Avem manuale, cele care au fost şi acum un an, şi acum doi ani, şi din păcate şi acum 10 ani.

Licitaţia pentru noile manuale ar fi trebuit să se termine în iunie, dar o parte dintre editori au încercat să amâne momentul în care se finalizează această licitaţie, dintr-un motiv foarte simplu: au vrut ca şi anul acesta pentru clasele I şi a II-a să cumpărăm aceleaşi manuale vechi pe care le-am cumpărat vreme de 14 ani. Veste proastă pentru dumnealor: manualele pentru clasa a II-a nu le cumpărăm, pentru că ele sunt deja în şcoli şi le vom folosi pe acelea”, a precizat ministrul Educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *