Skip to content
Educație

Ministrul Educației a confirmat marea mutare: Academia de Poliţie nu mai are dreptul să acorde titluri de doctor

Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat luni că a retras acreditarea scolii doctorale de la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza din București, în urma raportului Consiliului de etică şi management universitar.

În urma raportului Consiliului de etica si management universitar, am retras acreditarea Școlii doctorale de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București”, a declarat Monica Anisie.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” devine astfel prima universitate din România care îşi pierde dreptul de a mai acorda titluri de doctor.

Din 1995, Academia de Poliţie, aflată în subordinea MAI, a acordat 683 de titluri de doctor. Sancţiunile vin în contextul unei sesizări primite de CEMU, în iunie 2019, de la Corpul de Control al Ministerului de Interne. După nenumărate dezvăluiri de presă privind plagiatele de la doctorat, ministrul de Interne la acea dată, Carmen Dan, i-a cerut lui Adrian Iacob, proaspăt numit rector, verificarea cu prioritate a tezelor de de doctorat susţinute în perioada 2007-2011. Din 149 de teze, 55 depăşeau pragul de similitudine admis de 30%, ceea ce ar fi putut însemna plagiat, anunţa instituţia în noiembrie 2019.

Press One a dezvăluit pe 25 martie 2019 că teza lui Adrian Iacob este plagiată.

Decizia Ministerului de Interne închide una din cele mai mari fabrici de plagiat care a afectat mediul universitar, mulţi dintre cei care au obţinut titluri de doctori fiind instalaţi în poziţii de conducere în instituţii-cheie ale statului, inclusiv structuri ale Ministerului de Interne.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *