Skip to content
Educație

Ministrul Educaţiei anunţă că anul şcolar 2021 – 2022 va începe cât mai aproape de normalitate

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că anul şcolar viitor va începe ”cât mai aproape de normalitate” şi că în acest an calendaristic vor avea loc concursuri pentru posturile de directori de şcoli.

Întrebat cum vede deschiderea anului şcolar 2021 – 2022, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre nevoia de digitalizare a învăţământului.

" "
" "

Cu începerea anului şcolar cât mai aproape de normalitate, înţelegând inclusiv acele schimbări care s-au în urma evidenţierii problemelor cronice ale sistemului de educaţie din România, în urma evideţierii nevoii de digitalizare a educaţiei. Deci mult mai bine pregătiţi din perspectiva respectării regulilor de protecţie pentru că oricât de optimişti vrem să fim, vor trebui respectate regulile sanitare şi în luna septembrie, fără doar şi poate. Mai pregătiţi din perspectiva digitalizării educaţiei, îmi place să cred că mai pregătiţi din perspectiva guvernanţei şcolilor”, a declarat Sorin Cînpeanu, la Digi24, marţi seară.

Ministrul Educaţiei a explicat că obiectivul este ca în acest an calendaristic să fie organizate concursurile pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală.

Oricum, obligaţia asumată este organizarea de concursuri pentru posturile de diractori, în toate şcolile din România, concursuri care să  privilegieze competenţa în detrimentul altor criterii printre care, sigur că da, şi cel politic. Aceste concursuri dorim să aibă loc înainte de luna august. Dacă le vom putea organiza în luna august, atunci în septembrie vom avea conduceri noi şi profesioniste peste tot. Nu că n-ar fi acum profesioniste în multe locuri. Dacă, totuşi, situaţia epidemiologică nu ne va permite organizarea acestor concursuri, vom încerca să nu  afectăm perioada de vacanţă a  elevilor şi a cadrelor didactice, organizând aceste  concursuri  în luna august şi le vom organiza imediat după începerea şcolii, în oricare dintre cele două variante le vom organiza în acest an calendaristic”, a mai declarat Sorin Cînpeanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *