Skip to content
Educație

Ministrul educaţiei anunţă că primele teste de salivă vor fi distribuite şcolilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat vineri că primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane de bucăţi au ajuns în teritoriu pe 25 noiembrie, distribuţia lor urmând să fie finalizată în cursul zilei de vinerit.

Conform informărilor primite din partea IGSU şi ISJ/ISMB, primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de ieri în teritoriu, distribuţia urmând a se finaliza în cursul zilei de astăzi. Inspectoratele şcolare judeţene vor asigura distribuţia acestor teste către fiecare unitate de învăţământ, pentru testarea tuturor preşcolarilor, elevilor şi personalului din şcoli şi grădiniţe„, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a precizat că prin aceste teste, elevii şi personalul didactic vor beneficia de o siguranţă sanitară sporită: „Apreciez efortul tuturor autorităţilor implicate în materializarea demersului de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus prin metoda testării, astfel încât elevii şi personalul din şcoli şi grădiniţe să beneficieze de o siguranţă sanitară sporită, atât de necesară derulării normale a actului educaţional. Apreciez, de asemenea, iniţiativa Ministerului Sănătăţii, cu care am agreat ca, împreună, să diseminăm materiale video-suport prin care să fie informaţi beneficiarii cu privire la utilizarea corecta a testelor„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *