Skip to content
Educație

Ministrul Educaţiei anunţă că universităţile româneşti pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că universităţile româneşti pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina , iar acestea pot primi burse cuprinse între 330 de euro şi 590 de euro.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că universităţile româneşti pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina în baza unui program care gestionează schimburile universitare.

“Există un program care gestionează schimburile universitare, prin care universităţile româneşti pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina. Bursele pe care Ministerul Educaţiei le acordă în această situaţie sunt nişte burse pe care le apreciez ca fiind generoase. Este vorba de 590 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de profesor, de 390 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de conferenţiar, obţinut într-o universitate din Ucraina, de 360 de euro pentru cei care posedă titlul didactic de lector sau  şef de lucrări şi 330 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de asistent universitar”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a menţionat că apreciază deschiderea universităţilor româneşti pentru cadre didactice din universităţile din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *