Skip to content
Societate

Ministrul Educației anunță primele schimbări din învățământ: Vom regândi planurile cadru. Nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că planurile cadru vor fi regândite, iar unele discipline vor dispărea din orarul elevilor.

„​Să regândim planurile cadru. Nu este vorba de tăiat trei ore, ci de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline acesta este adevărul. Sunt dispusă să fac absolut totul ca elevilor să le fie bine. (…) Planurile acestea cadru le vom regândi, să fie construite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce”, a spus Anisie, la Europa FM, citat de Hotnews.

" "

Ministrul Educației a precizat că „toată lumea înțelege că nu mai putem pune atâta presiune pe copii pentru că nu ajungem la rezultate”.

Planul cadru este un document școlar elaborat la nivel de stat de Ministerul Educatiei și are un caracter unic si obligatoriu pentru fiecare stadiu de pregătire si tip de școală, cuprinzând obiectele de studiu din fiecare clasă, numărul de ore aferente săptămânal fiecărei discipline, pentru a putea asigura elevilor din toate școlile din țară, de același grad și profil, aceeași pregătire.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *