Skip to content
Educație

Ministrul Educației anunță schimbări de ULTIMĂ ORĂ: ce examene au fost anulate și cum va fi încheiată situația școlară

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Monica Anisie, marți, într-o conferință de presă a anunțat că examenele de Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea să fie susținute în luna iulie. Potrivit ministrului, programa de examen pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.

Monica Anisie a anunțat și că a emis și un ordin de ministru prin care a anulat simulările pentru clasa a II-a, a IV-a și a VI-a și olimpiadele și concursurile școlare.

„În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului cu care am agreat măsurile care se impun. Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. 

 Probele scrise ale Examenelor Naționale și BAC ar putea fi organizate în luna iulie. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță

Conform informărilor primite de la Comitetul Special pentru Situații de Urgență, am emis și un ordin de ministru prin care am anulat simulările examenelor naționale. Subiectele pentru teze vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la 11 martie 2020.

Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Situația scolară se va încheia cu minimum 2 note. Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădinită vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor. Admiterea la ciclul de licență în ciclul universitar se va organiza după susținerea examenului de BAC”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Amintim faptul că pe data de 30 martie, Ministerul Educației a publicat  modelele de subiecte pentru examenele naționale, în condițiile în care cursurile se țin online. Câteva zile mai târziu au fost făcute publice și baremele.

Cursurile au fost suspendate în România începând cu data de 11 martie

În contextul pandemiei de coronavirus desfășurarea cursurilor la clase, în învățământul preuniversitar a fost suspendată începând cu data de 11 martie, după ce în țara noastră au fost raportate primele cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Deși inițial, această măsură trebuia menținută până la data de 22 martie, extinderea cazurilor de infectări cu COVID-19 și decretarea stării de urgență pe teritoriul României de către președintele Klaus Iohannis a implicat prelungirea suspendării după data de 23 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *