Skip to content
Educație

Ministrul Educaţiei: Aproximativ 5.000 de copii din şcolile care sunt în scenariul galben sau roşu nu au acces la internet sau dispozitiv electronic

Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că aproximativ 5.000 de copii din şcolile care sunt în scenariul galben sau roşu nu au acces la internet sau la un dispozitiv electronic, dar a afirmat că din 9 septembrie începe distribuţia a 82.000 de tablete.

Monica Anisie a fost întrebată, marţi seara, la Digi 24, câţi elevi din cele 453 de localităţi care se încadrează în scenariul roşu sau galben nu au conexiune la internet sau acces la un dispozitiv electronic.

“Am făcut această verificare. Am discutat cu directorii unităţilor de învăţământ, nu pentru că nu aş fi avut încredere în ceea ce îmi spuneau inspectorii şcolari generali, dar pentru că am dorit să discut şi cu dumnealor, să văd care este starea de spirit în şcolile respective. La momentul acesta sunt 4.925 de elevi. Însă avem şi o veste bună. Din data de 9 septembrie se pot duce tabletele, cele 82.000 de tablete pentru cele trei loturi câştigătoare prin licitaţia pe care a realizat-o ONAC. Nu au fost contestaţii, deci vor fi 82.000 de tablete care vor pleca spre unităţile de învăţământ”, a declarat Monica Anisie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *