Skip to content
Educație

Ministrul Educației: Cadrele didactice sunt „un pic dezamăgite”. Prezența la școală a elevilor de clasa a XII-a este mult mai slabă

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că, potrivit relatărilor profesorilor, prezenţa în bănci a elevilor de clasele a XII-a este mult mai scăzută comparativ cu prezenţa înregistrată în primele zile ale semestrului al doilea la învăţământul primar şi la grădiniţe. Ministrul consideră că o explicaţie pentru acest fapt poate fi obişnuinţa elevilor mari de a învăţa online.

„Avem acea situaţie a elevilor de clasa a XII-a. Am discutat cu multe cadre didactice, sunt puţin dezamăgite de prezenţa mult mai slabă decât cea înregistrată în învăţământul primar şi în grădiniţe”, a declarat ministrul Educaţiei, joi seară, într-o emisiune la Digi 24.

" "

Întrebat care ar fi explicaţia pentru această situaţie, Sorin Cîmpeanu a răspuns că presupunerea sa este aceea că elevii mai mari au deprins învăţarea în sistem online.

Sunt deja în perioadă de pregătire pentru examenul de Bacalaureat, şi-au format deja, cei de clasa XII-a, au o altă atitudine faţă de societate, faţă de tehnologie, probabil că şi-au format deja reflexul de învăţare online mai repede decât cei mici – pentru că la cei mici predarea online, aşa cum am spus-o de fiecare dată, este mult mai dificil de imaginat – şi se pregătesc de examenul de Bacalaureat, presupun”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *