Skip to content
Educație

Ministrul Educației comentează rezultatele la Bacalaureat: Înalta performanță nu se judecă prin media 10

Sorin Cimpeanu Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit, la B1 TV, despre rezultatele examenului de Bacalaureat de anul acesta. El a precizat că subiectele au fost echilibrate și nu au fost mai ușoare decât anul trecut.

„Am sperat cu toții rezultate bune la examenul de Bacalaureat, bazându-ne pe rezultatele pe care le-am înregistrat la simularea de anul acesta spre deosebire de anul trecut. Rezultatele sunt cu aproape 5% mai bune în raport cu cele înregistrate înainte de contestații în prima sesiune de anul trecut, însă trebuie reamintit faptul că anul acesta am avut cu 22.000 înscriși mai puțini față de anul trecut.

Nu sunt 22.000 de elevi care au parcurs anul trecut și nu s-au prezentat anul acesta. Sunt mai puțini înscriși anul acesta față de anul trecut. O parte dintre ei nu s-au înscris pentru că nu au reușit să promoveze disciplinele încât să aibă situația școlară încheiată, o altă parte din cei 22.000 sunt candidați mai puțini anul acesta elevi de clasa a XII-a și a XIII-a clasele terminale față de anul trecut și a treia cauză este efectul clar al perioadei de criză, având în vedere lunga perioadă în care au pierdut conactul cu școala, nu toți au reluat acest contact după ce acest lucru a fost posibil”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Înalta performanță nu se judecă prin media 10, ea poate fi și la 9,90 și la 9,95. Asta arată că subiectele au fost echilibrate, nu au fost mai ușoare decât anul trecut. Asta arată o structură bună a subiectelor de examen, în care trebuie să avem și subiecte pentru nota 5 și pentru nivelul mediu și pentru departajare pentru nota 10”

86.120 de candidaţi au promovat examenul de Bacalaureat, rata de promovare fiind 67,8%, iar 112 candidaţi au obţinut media 10, anunţă Ministerul Educaţiei luni, după publicarea rezultatelor examenului. Contestaţiile pot fi depuse/transmise luni, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Rata cumulată de promovare (înainte de contestaţii) este de 67,8%, în creştere cu aproape 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *