Skip to content
Politică

Ministrul Educației dă vina pe primari pentru școlile cu toaleta în curte: ”Să se miște mai repede”

Ziarul Unirea
Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a declarat, luni, la deschiderea anului școlar, referitor la miile de școli din România unde elevii trebuie să meargă în continuare la toalete în curte, că acestea se află în administrarea primăriilor, solicitându-le edililor să se „miște mai repede”, scrie hotnews.ro.
Școlile se află în administrarea primăriilor, acolo unde primarii sunt destoinici, sunt preocupați de învățământ, e problema infrastructurii. Toate aceste lucruri se rezolvă, s-au rezolvat. Sunt și locuri unde va trebui să mai insistăm, să comunicăm mai mult cu primarii astfel încât să-i conștientizăm de faptul că trebuie să se miște mult mai repede. Procedeele de licitație trebuie pornite undeva, cu mult înainte de terminarea anului școlar pentru ca, pe perioada vacanței de vară, aceste probleme să fie rezolvate, să nu ne mai lovim de aceste probleme cu o săptămână înainte de începerea anului școlar„, a declarat Daniel Breaz, luni, la Școala Gimnazială nr. 79 din București, potrivit Mediafax.
Mii de elevi merg și în acest an şcolar la toalete în curte. Un loc fruntaș este ocupat de Botoșani, unde 157 de școli au toaleta în curte. Teleormanul a primit peste 3 mil. lei pentru rezolvarea acestor probleme și totuși 43 de școli, dintre care trei din orașul Videle, au toalete exterioare. Conform Inspectoratului Școlar Județean Dolj, în județ sunt 88 de clădiri fără autorizație sanitară pentru că au toaletele în curte, iar unele dintre ele nu au nici apă curentă. Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă au început, luni, cursurile anului şcolar 2019 – 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *