Skip to content
Politică

Ministrul Educaţiei, despre doctoratul lui Kovesi: S-ar fi refăcut lucrarea!

ziuaconstanta.ro

Citiți, în cele ce urmează, ce a declarat vineri ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, după ce CNATDCU s-a pronunțat în legătură cu suspiciunile de plagiat din doctoratul Codruței Kovesi.

Guvernantul a declarat că la universităţile care au toleranţă zero faţă de copiat recomandarea care se face este să se rescrie acea parte a tezei care nu a fost alcătuită corect, transmite Mediafax.

”Dacă mă întrebaţi ca profesor, nu ca ministru, ce se întâmplă, ce aş recomanda într-o astfel de situaţie, desigur – titlul a fost obţinut în 2011, la Universitatea de Vest… Într-o astfel de situaţie, la universităţile care au toleranţă zero faţă de copiat, recomandarea care se face este să se refacă acea parte a tezei care nu a fost alcătuită corect şi nu s-ar fi ajuns la nivelul de susţinere a tezei la doctorat şi nu s-ar fi ajuns la nivelul în care se şi acordă titlul”, a opinat ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

El a precizat că, în prezent, teza a fost deja susţinută, iar titlul a fost acordat de către minister.

”Dacă vor exista contestaţii care vin împotriva acestei decizii (a CNADTCU – n.r.), ministerul le va lua în considerare şi cu siguranţă CNADTCU le va discuta”, mai spus Dumitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *