Skip to content
Societate

Ministrul Educaţiei, despre simularea EN la clasa a VII-a: Aceşti elevi au noi programe şi trebuie să ştie la ce să se aştepte

Inquam Photos / Octav Ganea

Noul ministru al Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a precizat joi că este corect ca elevii de clasa a VII-a să susţină simularea la Evaluarea Naţională, pentru că aceştia au noi programe şi ca atare trebuie să ştie la ce anume să se aştepte, scrie Agerpres.

Pe 1 noiembrie, au fost publicate deja modele de subiecte pe site-ul CNEE (n.r.- Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare). Corect ar fi să realizăm această simulare pentru că aceşti elevi au noi programe şi ca atare trebuie să ştie la ce anume să se aştepte. (…) Îmi doresc să realizez prin consultare publică, să iau cea mai bună decizie, pentru că aşa este corect, să se realizeze o evaluare pe competenţe, nu ca până acum, dar pentru aceasta trebuie să se realizeze şi o predare-învăţare în sensul construcţiei competenţelor cheie. Nu mi se pare corect să îi evaluăm după ceea ce nu s-a realizat până acum„, a afirmat Anisie.

Aceasta şi-a preluat joi oficial mandatul de ministru al Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *