Skip to content
Educație

Ministrul Educației, despre vacanța de o lună a elevilor: S-a dorit reducerea mobilității

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi24 că Ministerul Sănătății a cerut vacanța prelungită pentru elevi argumentând că în acest mod se va reduce mobilitatea. În acest context, Cîmpeanu a fost întrebat dacă s-a luat în considerare că pe durata celor două Sărbători Pascale românii vor merge la munte, crescând astfel mobilitatea, iar răspunsul său a fost scurt: „Poate fi… vom vedea.”

Situația în școli a fost, marți, îngrijorătoare, spune Cîmpeanu, în condițiile în care numărul școlarilor și al angajaților infectați a fost mult mai mare decât media, însă miercuri s-a infirmat acest trend.

" "
" "

Miercuri au fost 30 de copii infectați și 22 de angajați din învățământ. Nu s-a păstrat un trend ascendent și că măsurile sunt respectate în unitățile de învățământ„, a precizat ministrul Educației.

Întrebat ce argumente au existat atunci când s-a luat în calcul prelungirea vacanței de primăvară a elevilor, acesta a spus că ar fi vorba e „micșorarea mobilității”. De asemenea, Ministrul a fost întrebat dacă s-a luat în considerare că pe durata celor două Sărbători Pascale românii vor merge la munte: „Domnul Voiculescu a spus că o lună de vacanță trebuie să luați acum? Și dumneavoastră sau alții nu i-ați replicat că s-ar putea ca românii să plece la munte?„. Cîmpeanu a răspuns: „Poate fi și asta…”.

În ce privește posibilitatea ca elevii să învețe online în loc să stea o lună în vacanță, Sorin Cîmpeanu a precizat că „au mai rămas foarte mulți care au dificultăți la predarea online și ar fi generat o inechitate” pe care a considerat-o inacceptabilă.

Vedem cu toții trendul ascendent, nu poate nega nimeni. Pe la jumătatea lunii aprilie e posibil să avem un vârf. E normal că în acest caz vor fi luate măsuri restrictive. Puntea de pe 12 aprilie până pe 29 aprilie ar fi putut să fie o predare online, e o variantă și asta, am luat-o în calcul„, a mai spus Cîmpeanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *