Skip to content
Politică

Ministrul Educaţiei dezvăluie de ce nu i-a fost retras doctoratul lui Ponta: Dacă se putea…

Actualul ministru al Educaţiei, tehnocratul Adrian Curaj, dezvăluie de ce nu i-a fost retras doctoratul fostului premier Victor Ponta: „Dacă se putea”…

Demnitarul a declarat, marţi, că i-ar fi retras titlul de doctor lui Victor Ponta dacă acest lucru ar fi fost posibil, transmite b1.ro.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care Universitatea din București a trimis Ministerului Educației dosarul privind teza de dotorat a lui Victor Ponta, cu solicitarea de retragere a titlului de doctor. Curaj a mai precizat că va analiza cadrul legislativ și va da un răspuns solicitării.

„Ministerul se va uita la cadrul legal şi vom veni cu un răspuns”, a spus ministrul, întrebat dacă lui Victor Ponta i se va retrage titlul de doctor.

Chestionat dacă poate sau nu să facă acest lucru pe baza cadrului legislativ actual, Adrian Curaj a replicat: „Nu! Dacă se putea, se făcea!”

Amintim că Universitatea din București a trimis pentru a treia oară la Ministerul Educației dosarul privind teza de doctorat a lui Victor Ponta, cu solicitarea de retragere a titlului de doctor pe care îl are acesta. În replică, fostul premier a susținut că la conducerea Universității se află câțiva securiști puși în 2011 de Traian Băsescu și că aceștia nu fac decât să ia decizii pe criterii strict politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *