Skip to content
Politică

Ministrul Educației este de acord cu un feedback al elevilor privind activitatea profesorilor, nu şi cu evaluarea acestora de către elevi

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei Naţionale respinge ideea unor evaluări făcute de către elevi profesorilor lor, el afirmând că un cadru didactic poate fi evaluat profesional doar de către cineva care are cel puţin studiile sale. Sorin Cîmpeanu afirmă că susţine ideea unui feedback din partea elevilor. „Este un lucru pe care eu îl susţin, nu evaluarea profesorilor de către elevi, nu au cum”, afirmă Cîmpeanu.

„Nu se vorbeşte despre evaluarea profesorilor de către elevi, pentru că asta este un lucru fără sens. Ca să evaluezi, trebuie să ai acelaşi nivel, cel puţin acelaşi nivel cu cel pe care-l evaluezi.

Aaa, că vorbim despre feedback din partea elevilor, ăsta este un lucru foarte bun”, a afirmat Sorin Cîmpeanu duminică seară, la Antena 3.

Ministrul a precizat că vede „o mare problemă” în ceea ce priveşte părerea elevilor cu privire la notele puse de către profesori.

Cîmpeanu cataloghează drept „o iniţiativă foarte bună” ideea Consiliului Naţional al Elevilor de a crea o fişă cu întrebări pentru feedback cu privire la activitatea profesorilor de la clasă, subliniind că în Ministerul Educaţiei „se  ocupă un secretar de stat”. El a arătat că nu fişele privind feedback-ul concepute de reprezentanţii elevilor vor fi implementate în şcoli din anul şcolar viitor.

Feedback din partea elevilor da, este un lucru bun, dar a nu se confunda cu evaluarea. Feedback-ul e feedback, evaluarea e evaluare. Pentru evaluare trebuie să ai cel puţin nivelul de competenţă al celui evaluat”, a adăugat ministrul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *